Visszérkezelés, amit nem szabad elhanyagolni

by
Segít a megelőző visszérkezelés
Segít a megelőző visszérkezelés

Bár a mai ember általában keveset gyalogol, de lábai érrendszere így talán még nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, hiszen a tömegközlekedési eszközökön történő álldogálás vagy az irodai ülőmunka sokkal rosszabb hatással van rá, mintha naponta gyalogolna, vagy éppen futna.

Nem véletlen tehát, hogy a visszérbetegség annyira elterjedté vált a XX. században. A visszérkezelés problémája így egy komoly egészségi kérdés, amire többféle válasz is létezik. Egy ideig persze figyelmen kívül lehet hagyni a figyelmeztető jeleket, de a visszérkezelés elhanyagolása csak rosszabbá teszi az idő múlásával a helyzetet.

Ha inkább fogcsikorgatva tűrünk, könnyen lehet, hogy eljön az idő, amikor a visszérkezelés radikális formáját, vagyis az operációt már nem tudjuk kikerülni. Persze nem törvényszerű, hogy így legyen, hiszen a visszérkezelés kezdeti stádiumban lehet könnyed és kíméletes is, csupán rá kell szánnunk magunkat, hogy komolyan vegyük a figyelmeztető jeleket. A nehéz láb érzés, a kitágult, szemmel láthatóan gyulladásban levő visszerek kezelhetőek, például a kiváló Varikoflex balzsammal.