Védekezzen a hűtlen kezelés vádja ellen

by

hutlen kezelesA gazdasági élet másról sem szól, mint gyors döntések meghozataláról, de éppen ezeknek a gyors döntéseknek lehetnek olyan következményei is, amire a döntéshozó nem is gondol. A hűtlen kezelés a vagyon elleni bűncselekmények körébe tartozik. Nagyon lényeges, hogy ne ijedjen meg, ha ezzel a váddal találja magát szembe.

Még mielőtt válaszolna arra a kérdésre, hogy beismeri-e az elkövetését, Önnek tisztában kell lennie a lehetséges enyhítő körülményekkel, sőt, még a bűncselekmény büntetési tételével is, és természetesen a védekezési stratégiával. Ha gyors, és ebből következően elhibázott vallomást tesz, azzal azt is okozhatja, hogy a bűncselekménye súlyosabbnak minősüljön.

A hűtlen kezelés befejezetté válásához például az szükséges, hogy vagyoni hátrány következzen be. Az követheti el, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz. Semmiképp nem ajánljuk, hogy elbagatellizálja a hűtlen kezelés vádját. Keressen egy tapasztalt védőügyvédet, aki először felméri a védekezése lehetőségeit, megismeri a vádakat, és csakis akkor javasolja, hogy ismerje be a bűnösségét, ha nem lát más lehetőséget a sikeres védekezésre. Számos módja lehetséges a védekezésnek.