Teljesen lebomló anyag a mosószóda

by
Elengedhetetlen volna odafigyelni a környezetünkre
Elengedhetetlen volna odafigyelni a környezetünkre

Az már köztudott, hogy a legtöbb mosószer környezeti károkat okoz. Használat után nem bomlik le, hanem a szennyvízzel bekerül a víz körfogásába. Ha a talajon át szűrődik, akkor nem csak a vizeket, hanem a talajt is károsítja. Ezért volna fontos tudatosítani a környezetbarát szerek használatának fontosságát.

A legkézenfekvőbb a mosószóda használata, hiszen itt egy jól tisztító, zsíroldó és fehérítő hatású anyagról van szó, amely ráadásul a környezetben is lebomlik és nem szennyezi azt. A mosószóda másik óriási előnye, hogy a gépi mosás esetén – kézi mosáshoz minden esetben védőkesztyű ajánlott – az öblítések során teljes mértékben eltávolításra kerül.

Ez azért fontos, mert nagyon sok ekcéma oka a ruhában maradt, kiöblíthetetlen mosószer, amelynek folyamatos jelenléte irritálja a bőrt. Ma már nagyon sok mosószóda valamivel illatosított, de még vásárolható az eredeti, teljesen illatmentes változat is.

Aki szereti, hogy a ruháinak illata legyen, a legjobb, ha valamilyen természetes illatot használ. Emellett, aki teheti, érdemes a napon szárítania a ruhákat, ami egy jellegzetes tiszta illatot ad.