A munkaügyi mediátor jó segítség

Profin kezeli a helyzetet a munkaügyi mediátor

by

A kereskedelmi világban is előfordulhatnak olyan helyzetek, amik problémákhoz vezethetnek. Szerencsére a gazdasági mediátor a vitás kérdések, szituációk nagymestere, aki mindig azon van, hogy mind a két fél jól járjon. Teljesen egyértelmű, hogy a nyomasztó bírósági tárgyalások, perek helyett sokkal jobb a gondot egy kávé, tea mellett lerendezni, ahol mind a két félt a gazdasági mediátor képviseli, az a pártatlan személy, aki mindenkinek a legjobbat akarja. A profi mindkét rész érdekeit szem előtt tartja és azt az utat választja, amivel garantált a hőn áhított siker.

Ezzel szemben a tárgyaláson az érintettek ellenérdekű félként jelennek meg és a végeredmény, az ítélet csak jogi tényekre alapszik. Sajnos ez pedig nem jelenti azt, hogy minden figyelembe volt véve. A gazdasági mediátor segítségével mindez elkerülhető. A gazdasági mediátor a tapasztalatának hála megoldja az együttműködési, kommunikációs zavarokat és persze akkor is lehet számítani a szakértelmére, amikor a munkaszervezésből adódó konfliktusok jelentkeznek.

Sőt, a fogyasztó, kereskedő és gyártó között felmerülő viták esetén is gyors kiutat találhat a szakember. Mivel ennyire sokoldalúan kezelni tudja a helyzeteket a profi, nem is meglepő, hogy sokan gondolkodás nélkül igényelik a szolgáltatást. A munkaügyi mediátor szakértelmére és profizmusára a munkahelyi problémáknál is nagy szükség van. Gyakran azért keresik fel a személyt, mert a munka balesetek kapcsán felmerülő vitákra keresik a legjobb megoldást a felek, vagy épp kártérítési igényekről van szó.

A munkaügyi mediátor kártérítés, járadék, munkaképtelenség, maradandó egészségkárosodás esetében is segíteni tud. Sőt, akkor is lehet számítani a segítségre, amikor a felmondás körül egy vitás helyzetről van szó, esetleg az átszervezés miatt gondok merültek fel, vagy a munkáltató és szakszervezetek közötti konfliktusok, érdekérvényesítésből eredő viták bukkantak fel. A munkaügyi mediátor nem hagyja cserben a feleket és garantálni tudja a sikert akkor is, amikor egy több napja tartó sztrájkról van szó, esetleg a bértárgyalásoknál valami nincs rendben.