Olaszország nem csak helyszín, hanem életfilozófia

by
Olaszországban soha nem unalmas a nyaralás

A hangos, vidám, jókedvű emberekre szokták mondani, hogy olyan olaszosan élnek. Valóban, aki töltött már a csizma alakú országban egy kis időt, az tudja, hogy ilyen az alaphangulat náluk. Amíg van napsütés, tészta, és egy kis bor, nem is kell több ahhoz, hogy élvezze valaki az életet Olaszországban! Nekünk, magyaroknak, talán nem is árt egy kis önfeledtség, hiszen elég gyakran mondják rólunk, hogy kicsit szomorkás nép vagyunk.

Persze ez nem általánosítható, de azért senkinek sem árt egy kis vidámság, éppen ezért (is) érdemes legalább egyszer ellátogatni ebbe az országba. A legtöbb helyen kifejezetten kedvelik a magyar vendégeket és általában bennünk is megvan ez a rokonszenv. Olaszországban persze nemcsak a mi nemzetünk szokta jól érezni magát, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy világviszonylatban a 4. helyen áll az idelátogatók száma alapján. 2017-ben például körülbelül 50 millió turista választotta úti célnak. Hogy a sajátos hangulat és nagy vendégszeretet mellett miben is rejlik a vonzereje, azt nehéz lenne pár szóban megállapítani, de ha csak arra gondolunk, hogy változatos domborzatának köszönhetően a tengerpartra vágyók illetve a hegyeket kedvelők is megtalálhatják az ideális helyszíneket és persze ott vannak még a híres történelmi helyek, akkor már érthető a nagy látogatottság. Olaszországban mindenki meglelheti azt, amit szíve-lelke óhajt.

A vendéglátók fel vannak készülve luxusszállodákkal is, de aki inkább csendre vágyik, az bérelhet egy farmházat a lankás Toszkána tájain, ahol átélheti a természet nyújtotta csodákat, elszakadhat a világ zajától. Talán meglepő, de az olaszokhoz érkező turisták nagy része ilyen jellegű szállást keres magának. Itt az ideje tehát eldönteni, hogy az idei nyaralás Olaszországban kap helyet! Már csak az a kérdés, hogy a gyönyörű ország által kínált lehetőségek közül melyikre essen a választás. Persze lehet azt is választani, hogy semmi se maradjon ki és akár több hetet is eltölteni Olaszországban. Az élmény mindenképpen megéri!