Mindig jól jön egy e-kerékpár

by
Cube elektromos MTB

Használhatjuk sportolásra, lehet csupán egy hobbi, de az sem vitatott, hogy rengeteg gyakorlati haszna van, hogyha gyorsan szeretnénk eljutni egyik pontból a másikra. Ez nem más, mint a e-kerékpár, amit emberek milliói imádnak és használnak nap, mint nap világszerte. Kezdetben kisebb volt az elektromos motor teljesítménye, de ahogy minden más a technikában ez is sokat változott. Most már nagyobb teljesítménynek köszönhetően, jóval nagyobb sebességet lehet elérni, hosszabb távokat lehet megtenni. Ezen kívül a dizájn és az anyaghasználat is változott, hogy minél könnyebb és erősebb legyen az e-kerékpár. Természetesen nagyon sokféle stílusban lehet biciklizni és nem árt ennek megfelelően kiválasztani az adott e-kerékpárt.

Aki nem tervez nagy távokat megtenni, esetleg csak a sarki kisboltba szeretne kiruccanni, annak nem feltétlenül egy szuperkönnyű karbon vázas országúti bringa lesz a megfelelő választás. Ahhoz, hogy okos döntés szülessen, mindenkinek fel kell tennie magában azt a kérdést, hogy milyen terepen és milyen távon fogja használni a leggyakrabban a e-kerékpárt.

Aki nem szeretné megerőltetni magát, azonban élvezni szeretné a sebességet, könnyen szeretné venni az emelkedőket, annak mindenképp érdemes elgondolkodnia egy e-kerékpár beszerzésében. A villanymotortól a bringás elegendő rásegítést kap a nagyobb távok megtételéhez. Ez már a modernkor vívmánya, amit sokan elismernek, míg az igazán elhivatottak sohasem ülnének rá egy ilyen biciklire. Mindenki maga döntheti el, hogy melyik az amelyik az ízlésének megfelel, az azonban biztos, hogy a berguson.hu széles kínálattal rendelkezik a e-kerékpárok terén. A különféle típusok mellett számos méret közül is ki lehet választani az ideális modellt.

Egyesek a hagyományos 26-os kerékátmérőre esküsznek, azonban manapság egyre nagyobb divat a 27,5 inches kerékméret. Aki nem az országúton szeretné szaggatni az aszfaltot, hanem a keményebb terepen szeretne fürgén haladni, annak érdemes egy pillantást vetni a 29 inch-es kerekű e-kerékpárokra. A berguson.hu weboldalon található modellek nem csak jól néznek ki, de nagyon jó a felszereltségük is. Aki egy kicsit is ismeri a bringákat, annak valószínűleg a Shimano-t nem kell bemutatni. A japán cég az alkatrészeivel már évtizedek óta az élen jár. Mindig akad konkurencia, ám még egyiknek sem sikerült csorbát ejtenie az itt is megmutatkozó japán precizitáson. A minőségi alkatrészgyártók közé sorolható a szintén népszerű SRAM amerikai cég, aminek többek között a Rockshox teleszkópokat köszönhetik a bringások. A berguson.hu csapata szenvedélyként tekint a e-kerékpárokra és a bringázásra.