Miként valósulhat meg az ablakcsere bontás nélkül?

by
Ablakcsere bontás nélkül

Amikor teljes vagy részleges felújításra kerül egy régi lakás, akkor prioritást élvez a nyílászárók cseréje. Sokan azért nem mernek belevágni a munkálatokba, mert azt gondolják, hogy az ablakcsere bontás nélkül nem valósulhat meg. A falszerkezet átépítésével járó felfordulást nem szeretnék átélni, így inkább lemondanak az új ajtók és ablakok által nyújtott előnyökről.

A régi nyílászárók cseréjével kapcsolatban rengeteg téveszme kering a köztudatban. Ezek közül csupán az egyik, hogy az ablakcsere bontás nélkül nem kivitelezhető. Bizonyos esetekben nem kell hozzányúlni sem a régi tokhoz, sem a ház építőanyagához, ami lehetővé teszi, hogy a felújítás ne jelentsen tortúrát a tulajdonosnak.

Ez esetben lényegesen kevesebb kosszal kell számolni és szinte egyáltalán nem keletkezik törmelék. Az olyan lakásoknál, ahol a tokok viszonylag jó állapotban vannak és gondot jelenthet az eltávolításuk, az ablakcsere bontás nélkül is könnyedén megvalósítható. Ez az eljárás azért is előnyös, mert kevesebb pénzt igényel.