takarmánykiosztó kocsi

Megkönnyíti a munkát a takarmánykiosztó kocsi

by

A nagyüzemi állattartás nem mindig egyszerű feladat, főleg a téli időszakban, amikor nincs rá mód, hogy a jószágokat a szabadban tartsuk, ahol megtalálják magunknak a szükséges élelmet, hanem azt megfelelő minőségben és kellő mennyiségben eléjük kell tenni. Ebben a munkaigényes folyamatban a takarmánykiosztó kocsi jelentősen kiveszi a részét.

Természetesen ehhez arra is szükség van, hogy a gépezet lehetőleg beférjen a karámok közé. Érdemes így ezt figyelembe véve tervezni az épületeket. Jogos kérdés, hogy egy megtérülő befektetésről van-e szó? Minden tekintetben igen, ugyanis a takarmánykiosztó kocsi hatalmas mértékbe lecsökkenti az emberi erő- és egyéb eszközigényt.

Voltaképpen nemcsak egyszerűen a kiosztást végzi el a szerkezet, mert rendelkezik külön a begyűjtésre szükséges alkatrészekkel, amilyen a silóblokk vágó, maró, szalmaaprító és esetenként még mérlegek is segítik a pontos adagolást. Szállításra szintén alkalmas a takarmánykiosztó kocsi, akárcsak keverésre. Érdemes integrálni a gazdaságunkba, mert a kényelem és hatékonyság egy új szintjét tapasztaljuk meg.