Jól megválasztott pelenka

by
Melyik a megfelelő pelenka
Melyik a megfelelő pelenka

A kisbabák a napjuk jelentős részét evéssel és alvással töltik. Viszont az ételnek valahol távoznia kell, így a táplálék megválasztása mellett, a pelenka kiválasztása is nagy fejtörést okoz a szülőknek. Köztudottan nincs egy olyan recept, egy olyan pelenkatípus, amelyik minden gyermeknek jó lenne.

Ha így lenne, akkor nem találnák a piacon, egymástól alapjaiban eltérő termékeket. A pelusról legtöbbször azok a reklámok jutnak eszünkbe, amelyeken boldogan mosolygó, totyogó kisgyermekeket ábrázolnak, amint a szóban forgó szuper pelenkát használják. Viszont nem mindig az a tapasztalat, hogy mindegyik baba így mosolyog a használatakor.

Amíg az egyik pelenka tökéletesnek bizonyul egyes babáknál, addig másoknak allergiás reakciót vagy kiütést okoz. Emiatt már a legelső pillanattól figyelemmel kell követnie a szülőknek, hogy egy-egy pelenka anyagára miként reagál és azonnal váltani kell, amennyiben úgy gondolja, hogy nem szolgálja teljesen a kicsi egészségét. Sőt, néha az is tapasztalható, hogy egyes megbízható márkák veszítenek a minőségükből, így nem árt ezt is szemmel tartani.