Így készül a laminált beltéri ajtó

by
Laminált beltéri ajtó
Laminált beltéri ajtó

A nyílászárók vásárlása előtt sokan szeretnék tudni, hogy egészen pontosan miként is készültek a már előre kinézett termékek. Bár a folyamat egészen összetett, ez nem azt jelenti, hogy ne érthetné meg bárki, a laminált beltéri ajtó elkészítésének a lépéseit.

A szakemberek azzal kezdenek, hogy készítenek egy laminált lemezt, amit rápréselnek egy olyan, 5 milliméteres vastagságú MDF-re, aminek faerezetes mintája van. Maga a tok és a lap úgy jön létre, hogy a szakemberek lakkozott fóliát impegrálnak a termékekre.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a laminált beltéri ajtó belsejéről sem, hiszen ez papírrács vagy faforgács betétből van. Jól látható tehát, hogy igen összetett eljárással készül, ennek megfelelően pedig hosszú élettartammal rendelkezik.

Ha valaki a laminált beltéri ajtó mellett teszi le a voksot, az jól dönt, hiszen a nyílászáró akár évtizedekig is gond nélkül szolgálhatja a ház lakóinak kényelmét. Mivel a termék többféle fából is készülhet, ezért változatos a laminált beltéri ajtó dizájnja, ami azt jelenti, hogy mindenki meg fogja találni azt a típust, amelyik a legjobban tetszik neki.