Idézzük fel lakásunkban a retró hangulatot!

by
Retro vászonkép
Retró vászonkép

Sokan megunják a modern világ kicsapongásait, a mindenkori rohanást, a digitális eszközöket. Az emberek szeretnének hátradőlni és élvezni a csendet, egyúttal pedig visszagondolni a korábbi évtizedek körülményeire, hangulatára. Hogyan csalogatható mindez elő?

A válasz a http://katicamatrica.hu/Vaszonkep/Retro oldal adja meg. A lakás belső terei retró stílusba öltöztethetőek. Sokféle tárgy akadhat a horogra, amelyekkel könnyen nosztalgikus hangulat idézhető elő. Elég csak a bakelit lemezekre, a lemezlejátszókra, az oldschool írógépre gondolni.

A klasszikus telefon, a fából készült ékszeres dobozok, zsebórák vagy fényképezőgépek mind-mind visszarepítenek a múltba. Azoknak, akiknek nagyon kedves ez a stílus, nem szükséges beszerezniük a fent felsorolt tárgyakat. Elég csupán néhány vászonképpel visszaidézni a XIX. század második felének kedélyállapotát. Tehát a recept egyszerű: az ember hazaér a munkából, elindít egy kellemes régi dallamot, ledobja magát a fotelba és gyönyörködik a régies festményeiben.