pulzus csökkentése légzéssel

Eredményes lehet a pulzus csökkentése légzéssel

by

Minél gyorsabban lélegzünk, annál magasabb lesz a pulzusszámunk, de ha ezt le tudjuk csökkenteni, akkor edzettebbé válunk, a szívünk terhelése is kisebb lesz. Mivel a kettő szorosan összefügg, a pulzus csökkentése légzéssel lehet a legeredményesebb. Jó dolog, ha megkíméljük a szívünket a fölösleges munkától, hiszen az extrém terhelés kellemetlen következményekkel járhat.

Sajnos, napjainkban az emberek többsége krónikus gyorslélegző, ami azt jelenti, hogy folyamatosan stresszben tartja magát. A légvételek száma és mélysége azonban nagymértékben csökkenhet, ha odafigyelve, a megfelelő légzési módot alkalmazzuk. Ezáltal az egészséges ritmusra beszabályozott légzés csökkenti a pulzusszámot.

Ezáltal megnyitható az út az egészségesebb élethez, mert a nyugalmi állapotért felelős paraszimpatikus idegrendszerre is hat ez a folyamat. Legyünk egyre egészségesebbek, ami egyszerűen elérhető a pulzus csökkentése légzéssel történő folyamatával! A paksiandras.com weboldalon mindent megismerhet ebben a témában.