A dugattyús kompresszorok kompakt készülékek

by
Áramfejlesztő aggregátor

Széles körben felhasználhatóak a méretüktől függően. A dugattyús kompresszorok az otthoni barkácsoláshoz kiválóan alkalmasak, de csak akkor, hogyha a megfelelő kerül kiválasztásra. Ha ilyen környezetben szeretnénk használni, akkor elég lesz egy kisebb is a dugattyús kompresszorokból. Az ipari körülmények már sokkal nagyobb teljesítményt követelnek meg. Ezek a szerkezetek direkt meghajtással rendelkeznek és egybe vannak építve egy légtartállyal is. Hogyha ennél is nagyobbra van szükség, ott már az ékszíjas hajtással rendelkező modelleket kell választanunk.

Mivel alacsony fordulatszámon is kiváló teljesítményre képes, ezért energiatakarékos és igazán kompakt készülék. A hordozható kivitel kifejezetten praktikusnak számít a hobbi kompresszorok esetében. Hogyha nem tudjuk, hogy mégis melyikre essen a választás, akkor mindenekelőtt azt kell meghatároznunk, hogy milyen feladatokat szeretnénk elvégezni ezek segítségével. Jól jöhetnek, akkor, hogyha az olajmentes környezetben van rá szükség, mert a szennyeződésmentes feladatok megkövetelik a dugattyús kompresszorok használatát.

Viszont, mindenképpen figyelnünk kell a terhelhetőségre, ugyanis ezek a szerkezetek sokkal gyorsabban melegednek a belső védőréteg ellenére is. Hogyha egy ismert gyártó termékét választjuk, például azok közül, amiket a Ganzair kínál, akkor biztosan nem kell csalódnunk a minőségben és a megbízhatóságban. A nitrogén generátor szintén fontos szerephez jut az iparban.

A választás pedig ugyanúgy a felhasználási területtől függ, hiszen nem mindegy, hogy milyen tisztaságú gáz előállítására képesek. A tartályok öblítése, az öntőminták szárítása, illetve a lézervágás vagy a nyomtatott áramkörök gyártása során eltérő tisztaságú nitrogén gázra van szükség. Az aktív szén molekulaszűrő segítségével, sűrített levegőből állítanak elő nitrogént, aminek a tisztasága 95% – 99,999% között állítható be. A nitrogén generátor moduláris kialakítást kapott, mert minél nagyobb a gáz tisztaság, annál jobban csökken a mennyisége. Ebben az esetben további adszorberekkel bővíthető a nitrogén generátor.