öntöző automata

Beállíthatja az öntöző automata működését

by

Azok, akik kertes házban laknak, nyilván ismerik ennek az előnyeit és a hátrányait is. Az esténként történő locsolás sokakat megnyugtat, azonban olyanok is vannak, akik szívesen bíznák ezt a feladatot másra. Erre való az öntöző automata, ami megszabadítja ettől a munkától. Meglehet, hogy amikor üres a ház és nincs semmi teendője, akkor szívesen meglocsolja a növényeket, azonban ha ezt az időt a családjával is töltheti, akkor teljesen érhető, hogy nem szeretne hasonló munkálatokkal bajlódni.

Nagy valószínűséggel látott már öntöző automatát, hiszen a közterületeken is ezzel öntözik a gyepet. Lényegében véve ez egy vízcsőrendszer, ami a talaj alatt van elrejtve. Az egészet a kertnek megfelelően építik ki, hiszen minden udvar másképpen néz ki és más elemeket tartalmaz. A lényeg, hogy az adottságoknak megfelelően, a szakemberek zónára osztják fel a rendszert, amelyekre egyes helyeken szórófejek vannak rácsatlakoztatva. Az öntöző automata elektromossággal működik, ugyanis a víz a szelepeknek a segítségével jut el a megfelelő helyre.

Szerencsére az egészet be lehet programozni, ezért Ön döntheti el, hogy mekkora mennyiségben és milyen időszakban induljanak be a szórófejek. Az igazán népszerű öntözőrendszer Győr környékén is elérhető, hiszen ott is sokan alkalmazzák. Arról nem is beszélve, hogy azokon a részeken, ahol leginkább házak vannak, ott kifejezetten előszeretettel használják ezt a berendezést.

Gondoljon csak bele, hogy amíg a családjával foglalkozik, addig a szerkezet elvégzi a feladatot Ön helyet és vízzel táplálja a gyepet, valamint a növényeket. Az öntözőrendszer Győr városában ugyanúgy kivitelezhető, mint Budapesten vagy más vidéki településeken. A helyszín nem számít, csakis az udvarnak a jellemzői, hiszen ahhoz kell alkalmazkodjon az egész szerkezet. Ráadásul érdemes a modernebb verziót választani, hogy a későbbiekben ne okozzon fejtörést a működtetése. Van olyan öntözőrendszer Győr területén, ami magától kikapcsolja a vezérlőegységet, így elkerülhető a fagy által okozott kár a rendszerben.