Az alkoholos italok változatossága

by
Az alkoholos italok típusai
Az alkoholos italok típusai

Erjesztett és égetett szeszes italok azok, amelyek etanolt tartalmaznak. Közismertebb elnevezésük az alkoholos italok. Ez egy összefoglaló név, ami számos fajtát tartalmaz magában.

Sör, bor, pálinka, konyak, whisky, rum, meg számtalan olyan híres és kevésbé híres ital létezik, amelyeket ember legyen a talpán, aki fel tud sorolni. Általánosan elmondhatjuk, hogy minden országnak és nemzetnek megvan a kultusz- vagy éppen hagyományos itala.

A különböző alkoholos italok annyira eltérnek egymástól, hogy még egy közös fogyasztási szokásról sem beszélhetünk. Van, ahol kisebb-nagyobb poharakból, korsókból, bögrékből vagy éppen egyenesen az üvegből fogyasztják azokat.

Van olyan is, hogy egy italt egyes országokban kísérővel, például sóval és citrommal fogyasztják, de máshol ugyanazt az italt tisztán isszák. Az alkoholos italok ízesítése és keverése is egy eléggé elterjedt dolog, amit mindenhol más módon, formában és mennyiségben teszik. Csak egy példa a borokkal kapcsolatban, a fröccs, amit sokan hazai sajátosságnak gondolnak.