Autógumi javítás csavarhiba esetén

by
Autógumi javítás
Autógumi javítás

Ha Önnel még sohasem esett meg, hogy az abroncscsere után egy szegbe hajtott bele, akkor igazán szerencsés embernek vallhatja magát. Ugyanis az autógumi javítás az esetek legnagyobb százalékában egy csavarhiba miatt történik. A defektjavító.hu weboldal szakértői úgy gondolják, hogy a gumicserén kívül, a szegek által okozott hiba a második legnépszerűbb szolgáltatás. Sokan nem is gondolnak arra, hogy hazafelé autózva, egyszer csak egy nagyobb méretű, szúrósabb szegbe hajtanak bele. Ha a hiba nem olyan nagymértékű, ami a belső vázat is érinti, akkor a szerelőknek egyszerű dolguk van.

Először is megvizsgálják a csavar helyét, valamint lehet-e javítani vagy csere szükséges. Ha a javítás lehetséges, akkor a szakember „gombával” fogja orvosolni a hibát. Abban az esetben, hogyha a szakember megtalálta a csavart a gumiban, akkor óvatosan eltávolítja és gombát tesz a helyére. Az autógumi javítás nem olyan egyszerű feladat, hiszen számtalan tényezőt figyelembe kell venni a munkálat során. Először is fontos megállapítani a károsodás mértékét.

Az autógumi javítás legfontosabb lépése a lyuk felmarása, illetve érdesítése. Ez azért szükséges, hogy a tömítő paszta, illetve ragasztószer sokkal jobban tapadhasson annak peremére. A gumiabroncs javítás következő lépése a hideg vulkanizáló cement használata. Ez egy olyan ragasztó, amit a csavar helyére befecskendeznek, majd belehúzzák a gombát. Ezután a kijavított abroncsot már fel lehet helyezni a felnire, de az ellenőrzés többször is szükséges. A gumiabroncs javítás utolsóelőtti feladata a felfújás és a gomba kilógó végének a levágása.

Ha ezzel is végeztek a szakemberek, akkor végre a helyére tehetik. Természetesen egy jó szakember, még ekkor is ellenőrzi az abroncs nyomását és csak akkor engedi útnak az autóst, ha minden értéket rendben talált. A gumiabroncs javítás a személyautóknál általában hat milliméteres sérülésig vehető igénybe. Az ennél komolyabb méretű lyukat már nem lehet csak pasztával orvosolni, hiszen belülről tapasszal kell megerősíteni azt.