A pelletgyártás gazdasági jelentősége

by
A pelletgyártás jelentősége
A pelletgyártás jelentősége

Az ember mindig arra törekedett, hogy egyre korszerűbb és egyre gazdaságosabb technológiákat dolgozzon ki, az élet minden területén. Sőt, az utóbbi évtizedekben már az is szempont, hogy ezek a technológiák környezetbarátok legyenek.

Így születhetett meg a pelletgyártás, mint modern és gazdaságos módja a tüzelőanyag előállításnak. Ezzel a módszerrel olyan anyagokból is lehet tüzelőanyagot készíteni, ami másként a szemétben, jobb esetben a komposzt halomban végezné.

A pelletgyártás során felhasználható a bútorgyártás és más fafeldolgozási folyamat során visszamaradt forgács és fűrészpor. De a száraz növényi részekből, mint például a szalma, de papírhulladékból is készíthető pellet.

Így nemcsak kiváló tüzelőanyagot nyerünk, de rengeteg hulladékot dolgozhatunk fel újra, amivel szintén hozzájárulhatunk a környezetünk megóvásához. A pelletgyártás tehát gazdaságos és környezetkímélő technológia is egyszerre. A végtermékként kapott pellet pedig rendkívül jó fűtőértékkel rendelkezik. Nagyobb hőt ad ki, így összepréselve, mintha csak úgy rálöknénk a tűzre a papírt vagy a faforgácsot.