A nyári melegben a folyadékhűtés javasolt a szervereknél

by
Folyadékhűtés a szervertermekben
Folyadékhűtés a szervertermekben

Az idei nyárra a hatalmas forróság volt jellemző és a szakértők szerint, ez jövőre csak fokozódni fog. A hatalmas hőség azonban nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, hanem a berendezési tárgyaknak sem tesz jót.

A szerverek hűtése igen nehezen megoldható feladat, ugyanis a külső hőmérséklet mellett, maguk a szerverek is jelentős hőmennyiséget szabadítanak fel. Ezt azonban valamilyen módon el kell vezetni, mielőtt az egész rendszer tönkremegy.

Télen ez könnyen megoldható a hideg levegő keringetésével. A forróságban azonban más eszközökhöz kell folyamodni. Ilyenkor csak a folyadékhűtés jöhet szóba. A hűtőfolyadék nagymennyiségű hőenergiát képes felvenni egyszerre és elszállítani.

Így ez egy rendkívül biztonságos, de ami a még fontosabb, hogy gazdaságos eljárás. A szerverek nem tudnak túlmelegedni, hiszen a hűtőfolyadék folytonos keringetése elviszi a felesleges hőenergiát és leadja azt a szervertermen kívül. A hűtésre használt folyadék lehet víz is, vagy ha nagyobb teljesítményre van szükség, akkor különböző speciális hűtőfolyadékot alkalmaznak.