A közeli reptér miatt Hévízen egyre több a külföldi turista!

by
Hévíz a turisták kedvenc helye
Hévíz a turisták kedvenc helye

Hévíz, Zala megyében, Keszthelytől nem messze található. Híres fürdőváros, Magyarország második legkeresettebb turista célpontja. Mi teszi ennyire népszerűvé a turisták körében?

Az a különleges és a világon egyedülálló tőzegmedrű tó, aminek vize télen sem hűl le 26 Celsius fok alá. A tó vize gyógyhatással rendelkezik, ezért a mozgásszervi betegségekben szenvedők is szívesen látogatják a létesítményt.

Már a rómaiak idejében is ismert volt a tó gyógyhatása, erre több bizonyítékot is találtak a régészek. Nemcsak a magyarországi turisták keresik fel előszeretettel Hévíz városát, hanem a külföldiek is. Főleg német, orosz és osztrák vendégek érkeznek ide pihenni.

A közelben épült nemzetközi repülőtérnek köszönhetően, a külföldi turisták száma egyre nőtt az utóbbi években. A repülőtérre több járat is érkezik Európa nagyvárosaiból, így a jövőben még több turistára számítanak. Szálláshelyekben nincs hiány a településen. A családi panzióktól kezdve, a luxuslakosztályokat biztosító szállodákig minden megtalálható.