A kártya gravírozás szerepe a biztonságtechnikában

by
Mikor szükséges a kártya gravírozása?
Mikor szükséges a kártya gravírozása?

A lézergravírozás napjaink egyik legkeresettebb szolgáltatása. Az ipar számos területén jelen van és mellette az egyedi ajándékkészítésben is hatalmas szerepet tölt be. Biztonságtechnikai szempontból is nagy jelentősége van a gravírozásnak.

A kártya gravírozás megteremti a lehetőségét olyan egyedi biztonsági belépőrendszerek és biztonsági kártyák alkalmazásának, amelyek nem hamisíthatóak. Rengeteg munkahelyen alkalmaznak ilyen belépőkártyákat. Ezek persze elkészíthetőek egyszerű nyomtatással és laminálással is.

De ezek nem lesznek elég biztonságosak, hiszen könnyen készíthető másolat róluk. A kártya gravírozás során ezek a műanyag kártyák olyan egyedi azonosító jelet kapnak, amelyek hamisítása szinte teljesen lehetetlen.

Ezért a nagyobb biztonságot igénylő munkahelyek inkább a lézeres gravírozás módszerét választják a kártyák elkészítéséhez. A kártya gravírozás nagy jelentőséggel bír a bankkártyák készítése során is. Ezzel a módszerrel egyszerűen és költséghatékonyan lehet műanyag kártyákat vagy akár igényesebb névjegykártyákat is gyártani.