Halpasszírozó

A halpasszírozó fajtáinak bemutatása

by

Ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legismertebb magyar tradicionális ételt, a halászlevet, nem kell komoly konyhai tudással és felszereltséggel rendelkeznünk. Azonban az olyan eszközök, mint a halpasszírozó, a különféle lábosok, valamint a kések és a vágódeszka elengedhetetlen fontosságú.

Általában a legtöbb konyhában csupán a passzírozó hiányzik, hiszen aki nem maga készíti a gyümölcslevet vagy a zöldségleveket, akkor nem számít alapfelszerelésnek.

Az eszköz viszonylag olcsó és egyszerűen beszerezhető, hiszen szinte már minden szakboltban árusítanak ilyet. A legtöbb passzírozó nemcsak halak, hanem gyümölcsök és zöldségek levének kifejtésére is alkalmas, így természetesen több, gyakran 3 különféle betétet adnak hozzá. A halpasszírozó használata roppant egyszerű.

Nincs más dolgunk, mint a már előkészített halat belehelyezni a gépbe, ezek után pedig addig kell tekerni a forgató kart, amíg a kívánt célt elérjük. Ezáltal pillanatok alatt megkaphatjuk a halászléhez többször is felhasználható alaplevet.