babaváró támogatás

A babaváró támogatásról érdemes beszélni

by

Mi lehet szebb egy kisbaba születésénél? A boldog szülők ezen kérdésre nevetve csóválják a fejüket, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kis lurkó felneveléséhez rengeteg pénzre van szükség. Szerencsére, azonban a babaváró támogatás megszépíti a nehéz valóságot és olyan segítséget nyújt a házasoknak, amit nem hagyhatunk szó nélkül.

De mi is pontosan a babaváró támogatás? A szóban forgó idén hatályba lépő lehetőség olyan kamatmentes hitelt takar, aminek keretén belül az anyukák és apukák 10 millió Forint kölcsönt igényelhetnek. Mi kell az igényléshez? A szülök magyar lakcímének az igazolása, 3 éves TB jogviszony, illetve az ígéret, miszerint a család a gyermek nagykorúságáig garantálja az ellátását és jóléte biztosítását, ingatlanfedezetre viszont nincs szükség.

Arra azonban érdemes figyelmet szentelni, hogy a babaváró támogatás nem jár automatikusan a házasoknak és bár annak megigényléséhez nem szükséges különösebb tudás, a biztos eredmény érdekében ajánlott felvenni a kapcsolatot egy profi hitelközvetítő céggel.