A 2 hetes baba körüli teendők

by
2 hetes baba
2 hetes baba

Egy kisbaba születése igazi csoda, így az első napokban mindenki örömmámorban fürdik és minden csak a pici körül forog. A 2 hetes baba még mindig nagy újdonság, de a szülők már kezdik megszokni, hogy még egy apró lény van a családban, akin állandóan rajta van a szemük és egyetlen mozdulatot, nagyobb levegővételt vagy apró kis hangot sem tévesztenek el.

Valószínű ekkorra már kialakul, hogy milyen időközönként kell etetni, pelenkázni, altatni és a fürdés ceremónia is kezd beépülni a mindennapokba. Az anyatejes babák már szakszerűen táplálkoznak anyukájuk segítségével, a tápszeresek meg úgy isznak a cumiból, mintha mindig is ezt csinálták volna.

A pelenkázás kezd rutinná válni, a szülők kitapasztalják, hogy miként is működik a pelenka, hogyan kell felhelyezni, hogy sem túl szoros, sem túl bő ne legyen, de azért a tartalma is benne maradjon. A 2 hetes baba már nyugodtan fürdethető is, hiszen jó esetben már a köldökcsonk leesett és begyógyult, így már nem kell félteni, hogy víz éri, ezáltal pedig már ez a közös családi élmény is harmonikusabbá, nyugodtabbá válik.