3 gyakori kérdés a hajbeültetésről

by
A hajbeültetésről
A hajbeültetésről

A kopaszodás háttérben legtöbbször genetikai okok állnak, de például a pajzsmirigy működésének zavara is okozhatja a hajvesztést. A hajritkulást okozhatja továbbá a szervezetben jelen levő valamilyen gyulladásos góc is. De mi a helyzet akkor, ha még viszonylag fiatal korban kell szembesülni a kopaszodás kellemetlenségeivel? A vitaminpótláson és a hajhullás mértékének csökkenését elősegítő samponokon túl létezik egy olyan eljárás, amely végleges megoldást kínál a helyzetre, ez pedig nem más, mint a Sikos Hajbeültetés Klinika által is ajánlott hajbeültetés. A hajátültetés iránt érdeklődők körében számos kérdés fel szokott merülni, lássuk most a három leggyakoribbat ezek közül:

 

  1. Hogyan történik a hajbeültetés?

A FUE és a FUT hajbeültetési módszer csak a hajtüszőegységek kinyerésének módjában különböznek egymástól, a hajtüszőegységek – graftok – beültetése mindkét esetben azonos. A beültetés, apró bemetszéseken keresztül történik. Mint már említettük, a természetes hatás elérésének érdekében nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a megfelelő irányba és dőlésszögben ültessék be a hajtüsző egységeket.

  1. Megkülönböztethető az átültetett haj a természetestől?

Sokan érdeklődnek az iránt, hogy az átültetés, és a hajszálak növekedésnek indulása után mutat-e majd bármiféle jel is arra, hogy hajbeültetés történt. A tapasztalatok és a szakemberek véleménye is megegyezik abban, hogy a szakértelemmel végzett beavatkozás után nem lesz semmilyen jele a beavatkozásnak. A megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező szakorvos ugyanis a hajbeültetés során nem csak a haj sűrűségének megvalósítására ügyel, hanem arra is, hogy a hajszálak a természetes növekedési iránynak megfelelően kerüljenek beültetésre.

  1. Mennyi ideig tart a gyógyulás?

A beavatkozást követően néhány nap pihenés javasolt, ám a sebgyógyulás attól függően is változik, hogy mekkora területet érintett az átültetés, valamint milyen általános állapotban van az immunrendszer. Néhány hétig tilosak az olyan tevékenységek, mint az úszás, a szauna és a szolárium használata.