Tökéletes vendégváró a chia mag keksz

chia mag keksz

chia mag keksz

A sokoldalú chia magról egyre többet lehet hallani, könnyen lehet vele dolgozni, így érdemes mindenképp beszerezni belőle. Rendkívül gazdaságos, a Bulskhopban ráadásul kedvező áron lehet megrendelni. Ha vendégek jönnek, és nem tudjuk, mivel lepjük meg őket, akkor az egyszerűen elkészíthető chia mag keksz recepttel nem lehet melléfogni. Egyszerre tojás-, cukor-, tej- és gluténmentes, sőt, a vegán rajongók is imádni fogják a rágcsálnivalót. A chia mag zselésítő hatásáról híres, így nagyszerűen helyettesíti a tojást bármilyen süteményről, tésztaféléről legyen szó. Sós és édes keksz egyaránt készíthető belőle, minden igénynek megfelelően. A többi hozzávalót ugyanúgy be lehet szerezni a Bulkshop webáruház polcairól.

A chia mag keksz elkészítéséhez szükségünk lesz természetesen chia magra, illetve mandulából vagy kókuszból készült lisztre. Ezen kívül növényi tejre, vízre, étolajra és ízlés szerint pasztinák, cékla, káposzta, répa is adható hozzá. Fűszerezni szerecsendióval, kurkumával, köménnyel érdemes. A chia mag keksz elkészítésének első lépéseként a chia magokat keverjük össze a tejjel. A zöldségeket reszeljük le, minél apróbbra, fűszerezzük és sózzuk igényeinknek megfelelően. Ha ez kész, akkor adjuk hozzá a beáztatott chia magot. Formáljunk belőle cipót, ha morzsolódik, akkor adjunk hozzá apránként vizet. A chia mag keksz masszát 3-4 mm vastagságra nyújtsuk ki. Vágjuk fel tetszés szerinti darabokra. Mielőtt sütőbe tesszük, szórjuk meg sóval a tetejét. Húsz perc után vegyük ki a sütőből az elkészült kekszet. Hagyjuk kihűlni, majd utána tálalható. A chia mag keksz napokig eláll, így a vendégvárás előtt pár nappal is elkészíthető.

Print Friendly, PDF & Email