A szerves gyeptrágya fokozza a növényzet fejlődését

by
Szerves gyeptrágya

Mindenki szereti a friss érett gyümölcsöt és zöldséget. A kertben megtermő növények a vízen kívül más tápanyagokat és nyomelemeket is igényelnek a fejlődésükhöz.

A szerves gyeptrágya például kifejezetten a fűfélék növekedését szolgálja, a benne lévő specifikus tápanyagok segítségével. A vízzel keveredve, igazi energia dömping a növényzetnek, ami így még erősebb és ellenállóbb lehet a kedvezőtlen környezeti hatásokkal szemben. A szerves gyeptrágya állatok ürülékéből készül, így teljesen bio, lebomló anyagról van szó. A szintetikus anyagokkal ellentétben, ennek semmilyen mellékhatása nincs, teljesen környezetbarát termékről van szó. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szerves gyeptrágya használata nem mindig feltétel.

Érdemes a talaj szerkezetét, összetételét megvizsgálni és a vetésforgót alkalmazni a megfelelő pH érték és tápanyag összetétel biztosítása érdekében. A növények hatékony termeléshez elengedhetetlen a megfelelő talaj is. Ezt minden esetben szem előtt kell tartani, még akkor is, ha csak kisebb területen gazdálkodunk.