Súlyos lehet az ittas vezetésért járó büntetés

by
Fontos a józan gondolkodás

Rengeteg balesetről hallani a hírekben, ami nem történt volna meg, hogyha a baleset okozója nem fogyasztott volna alkoholt. A legtöbben tudatában vannak annak, hogy mi az ittas vezetésért járó büntetés, ám sok esetben ennek nincs elég elrettentő hatása. Hogyha nem akarunk bajba kerülni, akkor gondoljuk át melyik a fontosabb. Inni és önfeledten szórakozni, vagy autót vezetni, így biztosan nem kerülhetünk bajba?!

Az ittas vezetésért járó büntetés legenyhébb formája, hogyha csupán szabálysértéssel gyanúsítanak minket. Ebben az esetben egy bizonyos összeget kényszerülünk kifizetni, attól függően, hogy milyen galibát okoztunk ezzel a felelőtlen döntéssel. Rosszabb esetben elveszíthetjük a jogsinkat, a szerencsésebbek csak egy bizonyos időre, míg mások akár örökre. Arról nem is beszélve, hogy a legrosszabb esetben letöltendő szabadságvesztés is kiszabható ittas vezetésért járó büntetésként.

Megéri kockáztatni? Valószínűleg nincs olyan helyzet, amikor erre igen lenne a válasz. De vannak szélsőséges esetek is, amikor alaptalanul gyanúsítanak meg ittas vezetéssel. Ilyenkor nagyon nagy segítségünkre lesz egy profi ügyvéd. A segítségével sokkal könnyebben ki tudunk mászni ebből a kilátástalan helyzetből.

Akkor is tanácsos ügyvédet fogadnunk, hogyha egyértelműen vétkesek vagyunk az ügyben, hiszen jogunk van a védelemhez és ez enyhíthet a büntetésen. Az ittas vezetésért járó büntetés nem játék, hiszen néhány alkalommal elnézőek lehetnek velünk, ám nem szabad kihívnunk magunk ellen a sorsot, mert végül az ittas vezetésért járó büntetés súlyos következményekkel fog járni, amelyeken már a legjobb ügyvéd sem fog tudni javítani.