Online igényelhető a US Embassy ESTA

by

Nagyon sokan szeretnének eljutni az Amerikai Egyesült Államokba különféle célokból. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy belbiztonsági okok miatt az Amerikai Kormány alaposan megválogatja kit enged be az országba. Az US Embassy ESTA minden magyar állampolgár által igényelhető online. Ennek segítségével nem lesz szükség vízumra és maximum 90 napot tartózkodhat az USA területén az aki rendelkezik US Embassy ESTA-val.

Magyarország is szerepel azon országok között, amelyek részt vesznek a Vízummentességi Programban (VWP). Arra is fontos odafigyelni, hogy a US Embassy ESTA igénylés után két évvel érvényét veszti, illetve abban az esetben is, hogyha ez idő alatt lejár az útlevél érvényessége. Azonban ezalatt a két év alatt bármikor felhasználható az ESTA vízum. Ez hatalmas előnyt jelent, mivel nem kell hivatalis amerikai vízumot igényelni. Akár 24 óra elteltével meg lehet szerezni az US Embassy ESTA-t. Rengeteg időt lehet megtakarítani az online kérelem benyújtásával, mert itt így nem kell hosszú sorokat végig állni.

Az utazás lehet turisztikai, de üzleti jellegű is. Az ESTA igénylés kitöltése rendkívül egyszerű. Az estevisa.hu weboldalon megtalálható minden segítség a kérelem megfelelő kitöltéséhez. Azt sem szabad elfelejteni, hogy csak érvényes útlevéllel rendelkező személyek utazhatnak az Egyesült Államokba, ebből következik, hogy önmagában nem elég az US Embassy ESTA. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen légitársaságot, vagy hajótársaságot választunk az utazáshoz.

Mindkét esetben az Amerikai Kormány által ismertek kell legyenek. Szintén feltételnek számít az is, hogy az illető birtokában legyen egy olyan repülőjegy, amelynek a végcélja, nem az Amerikai Egyesült Államok határain belül van. Hogyha ezeknek a feltételeknek teljes mértékben sikerül eleget tenni, akkor a US Embassy ESTA-nak köszönhetően szabad az út az Amerikai Egyesült államok területére.

Viszont ez még nem nyújt 100%-os garanciát a belépéssel kapcsolatban, mivel az ország területére belépni szándékozó személyek még egyszer át kell essenek egy rutinellenőrzésen, amit egy USCBP tiszt fog elvégezni. Aggodalomra semmi ok, hiszen ha az illető személynél nincs semmilyen illegális dolog, illetve ha nem áll körözés alatt, akkor biztosan beléphet az USA területére. A US Embassy ESTA különféle szolgáltatásokat is tartalmaz, amiket érdemes megismerni. Erről bővebben szintén az estavisa.hu weboldalon lehet olvasni a Szolgáltatások menüpontra kattintva. A US Embassy ESTA egy kiváló lehetőség, amivel rengeteg időt lehet megtakarítani egy amerikai út esetén.