Miben más a trekking kerékpár?

by
Trekking kerékpár
Trekking kerékpár

Kerékpárt nem vásárolunk évente, éppen ezért mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobbat, leginkább kényelmes modellt és persze azt vásárolja meg, ami a legjobban elnyerte a tetszését. Ekkora kínálatból ez persze nem az egyik legkönnyebb feladat. A trekking kerékpár, más néven túra kerékpár, a hosszú utak megtételére kiválóan alkalmas járgány.

A 28-as kerék átmérőjének köszönhetően, lendületesen haladhat előre. Minden trekking kerékpár a kényelemről szól. A megfelelő váz kialakításnak köszönhetően, nem kell a kormányra feküdni, hanem kényelmesen, majdnem egyenes háttal tekerhet vele.

Felszereltségében pedig megtalálható az alaptól a csúcsmodellekig, persze mindenki a pénztárcája nagyságának megfelelően választhat megfelelő felszereltséggel rendelkező modellt. Jellemző, hogy a trekking kerékpár váza alumínium és teleszkóppal van ellátva, ami a megfelelő kényelmet még jobban fokozza.

Megnyugtató érzés lesz úgy leszállni a trekking kerékpár nyeregről, hogy nem fáj a háta, a válla a több órás kerékpározástól. Az aszfalton való tekerés mellett, enyhébb utakon, például erdei ösvényeken, földutakon is gurulhat vele anélkül, hogy a komfortérzete csökkenne, mert a teleszkóp csillapítja az út egyenetlenségét.

Mint minden típusnak, a trekking kerékpár is több kategóriába sorolható, mint a cross, fitnesz és túra trekking. A cross trekking kerékpár igazán könnyű és terepre tökéletesen alkalmas. Üléspozíciója hasonló a hegyi biciklihez, de kényelmesebb annál.

Általában sárvédő és csomagtartó is szerelhető rá, így komoly túrákra is alkalmas. A fitnesz trekking kerékpár kizárólag aszfaltos tekerésre, edzésekre alkalmas. Mivel egyenes kormányuk van, kényelmesebb az üléspozíciója, mint a kos-kormányos versenybicikli esetében.

Jellemzően sárvédőt nem, de kosarat lehet rá szerelni, ezért hosszabb túrákra is alkalmasak. A túra trekkinget azonosítja mindenki a trekking kerékpár eredetijének, pedig ez mára csak egy válfaja lett a családnak. Fel van szerelve mindennel, a sárvédőtől kezdve a csomagtartón át és ártól függően, dinamós vagy agydinamós komplett világítás van hozzá.