LED spot hagyományos foglalattal

Kiváló Retrofit foglalat

Az izzók többféle kialakítást kaptak, amelyek más és más foglalatba illeszkednek. A LED spot végre igazán hatékony az elődjével szemben. A fényerőre eddig sem lehetett panasz, viszont volt egy csomó olyan hátránya, amelyek miatt jobb inkább elkerülni, hiszen léteznek sokkal jobb megoldások. Nem kell aggódni a hőtermelés miatt, ami igencsak jelentős a halogén izzók esetében. Ameddig ki nem hűltek, hozzájuk sem lehetett nyúlni. Sőt, még úgy is érezni lehetett az általuk kibocsájtott hőt, hogyha alá álltunk. Ezzel szemben a LED spot alig fogyaszt áramot, mégis kiváló a fényereje, és még csak nem is melegszik.

Hogyha úgy gondoljuk, hogy érdemes lenne felszerelni a lakást ezekkel a kiváló termékekkel, akkor egy olyan beruházás előtt állunk, amely akár tíz évre is szólhat, viszont egy pár hét alatt megtérülhet a LED spot ára. Nem kell vacakolni a cserélgetéssel, mert rendeltetésszerű használat mellett kizárt, hogy tönkremenjenek. Ezeket a megoldásokat már nagyon sok helyen elkezdték alkalmazni, ahol fontosnak tartják az energiatakarékosság fogalmát. Az egyre hatékonyabb eszközöknek köszönhetően, már semmi sem igényel olyan sok energiát egy lakásban, mint annak idején, viszont sok helyen nem fordítanak kellő figyelmet a világításra, pedig sok helyen jól jönne a LED spot.

Azonban, ha nincs olyan csillárunk, vagy lámpánk a lakásban, amelyben használni lehetne ezeket az izzókat, akkor érdemes szemügyre venni az E14 LED izzót, amely tökéletesen illeszkedik a hagyományos foglalatokba. Talán ezért lesz napról napra egyre elterjedtebb. A 70-80W izzók teljesítményét könnyedén hozza és ehhez mindössze 3-5 Wattra van szüksége. Azért ez elsőre elég hihetetlenül hangzik, viszont tényleg így van. Szigorú teszteknek vetették alá az E14 LED égőt mielőtt forgalmazni kezdték. Összemérték más technológiájú égőkkel, ám minden esetben leszerepeltek mellette az energiafelhasználás és az élettartam terén is.

Ha már mindenki számára elérhetővé vált ez a technológia, akkor joggal kijelenthetjük, hogy aki nem használ E14 LED égőt, az pazarolja az energiát és ezzel együtt a saját pénzét is. Egyszerűen ki lehet cserélni a régi égőket, bármilyen foglalatról legyen szó, mert az Inesa LED izzók Retrofit kialakítással készültek, amely lehetővé teszi, hogy precízen illeszkedjenek, minden lámpába. Nem nyújtanak olyan ronda látványt, mint a hagyományos takarékos égők, amelyek méreteik miatt csúnyán kilógtak a lámpa búrák alól és ezzel kellemetlenül lerontották egy szépen berendezett szoba összképét. Takarítson meg pénzt új technológiák kipróbálásával!

Print Friendly, PDF & Email