baba ágynemű

Kedvelt baba ágynemű színek

by

Az újszülöttek különösen érzékenyek a negatív környezeti tényezőkre. Ezért mindennek környezetbarátnak és természetesnek kell lennie, ami a picit körülveszi. A szülők különleges követelményeket támasztanak a baba ágynemű kiválasztásánál, hiszen ő még az életének nagy részét az ágyban tölti.

A pici bőre nagyon finom és a szervezete még nem alakította ki teljesen a védelmi rendszert a különböző baktériumok, meg a környező világ egyéb hatásaival szemben. Ebből kifolyólag minden újdonsült anyának, aki baba ágyneműt vásárol, figyelmet kell fordítania az anyag minőségére. Ennek puhának és kellemes tapintásúnak kell lennie, lehetővé téve, hogy az alvás során az újszülött egész teste lélegezzen.

Vásárláskor fordítsunk kellő figyelmet a baba ágynemű színére! A túl világos és csillogó színeket inkább mellőzzük, ugyanis nyugtalaníthatják az újszülöttet, növelhetik az ingerlékenységét és ronthatják a hangulatát. A pasztell árnyalatok, mint például a halványkék, a rózsaszín vagy a bézs, nem befolyásolják negatívan a kicsi pszichéjét.