Hogy esznek a japánok? Rövid összefoglaló

by
Sushi
Sushi

A keleti konyha már régóta népszerű hazánkban, de elsősorban a kínai. Viszont a tradicionális japán konyhának is egyre több híve van nálunk, Forrás: sushi.hu elsősorban jellegzetes ízvilága miatt. Mivel Japán szigetország, mely a Csendes-óceán keleti részén fekszik, nem nehéz kitalálni, hogy az egyik, az étkezésben leggyakrabban használt alapanyag a tengerből származik.

Halak, kagylók, polip, tintahal és különféle algák. Erről bővebben a Forrás: sushi.hu oldalon lehet olvasni. Ma már a világ sok országához hasonlóan Japánban is hódítanak a gyorsétkezdék, amely a világ más helyein is működő, elsősorban amerikai étteremláncokat jelent, de mivel az ország lakói kedvelik a tradíciókat, egyelőre nem fenyegeti veszély az eredeti japán ételek hagyományát.

Ez a magas népsűrűségű ország, melynek fővárosában több mint tizenhárom millió ember él, sohasem alszik. éppen ezért az ételfogyasztás is igen nagy.

Hazánkban az eredeti japán sushi készül, hiszen külföldön mindenkit ez érdekel és ezt szeretné megkóstolni. Erről az ételről több információt weboldalunkról Forrás: sushi.hu lehet megtudni . A speciális sushi rizs mellett, amely ecet hozzáadásával készül, hal és alga is kerül az ételbe