A házimozi projektor képe részletgazdag

by
Házimozi projektor

A kiváló mozi élményhez tulajdonképpen két nagyon fontos dolog szükséges. Ebből az egyik elengedhetetlen tartozék a házimozi projektor. Általában jobb megoldást jelent, mint egy nagyképernyős tévé, mert sokkal nagyobb területen képes megjeleníteni a képet, így a vászon körüli tárgyak nincsenek benne a látószögben, és csak a képre tud fókuszálni. Sokkal gazdagabb élményben lesz részünk, ha bele tudunk merülni a film részleteibe a házimozi projektor segítségével.

Viszont ennek az eszköznek a használatához szükség lesz egy megfelelő méretű szobára, hiszen pont ez a lényege, hogy nem kell a tévé előtt gubbasztani filmnézés közben, hanem 3 vagy 4 méter távolságról is részlet gazdag képet fog kapni szélesvásznon. Ugyanakkor a házimozi projektor nem sokat ér a megfelelő vászon nélkül. A vászon előnye a tévével szemben, hogy használaton kívül könnyen elrejthető és a kivetítővel együtt színhűbb képvilágot képesek megjeleníteni.

Miután a szemeket elkényeztettük a megjelenítővel, akkor jön a képbe a hangzás, amit a házimozi hangfalak hivatottak előállítani. Az igazán prémium érzés érdekében érdemes sok figyelmet fordítani a hangszórók elhelyezésére. Ahogy a vászon esetében, itt sem mindegy a távolság. Ne legyenek zavaróan közel, de túl távol sem, hiszen akkor elvesződnek a részlet gazdag hangok, amiket a házimozi hangfalak produkálnak. Talán a mélynyomó elhelyezése igényli igazán az odafigyelést. A szoba négy sarkából nem egyformán érződik a basszus.

Ez szinte minden szobánál változó. Ha már kiemeltük a kivetítő és a vászon előnyét abban, hogy használaton kívül szinte észrevehetetlenek, akkor említést kell tenni a beépíthető házimozi hangfalak családjáról is. Amikor nem mozizunk, akkor a szoba teljesen átlagosan használható. A hangszórók teljesen láthatatlanok lesznek, viszont ugyanolyan hangzást képesek előállítani, mint a normál, álló vagy polcra helyezhető modellek. Az igazi házimozi érzését, egy tévé és egy mezei hangrendszer nem fogja megadni. Itt az igényes megoldások kerülnek az előtérbe.