Ezért annyira népszerű a Falken téligumi

by
Falken téligumi

Természetesen, az idei évben is megrendezésre került az a bizonyos téli abroncs teszt, amelyikre a világ számos pontján több tízezer autótulajdonos alapoz. Érdemes a tesztnek az eredményeit megtekinteni, ugyanis hamarosan beáll a hideg idő, és szükség lesz az ilyen abroncsokra. Sokak nagy örömére végre a Falken téligumi is felkerült a tesztelési listára, bizonyítva, hogy ez az abroncs képes felvenni a versenyt a Michelin vagy a Continental fajtáival. A Német Autóklub (ADAC) már jóval tél előtt leteszteli az ismertebb gumikat, hogy november beköszönte előtt mindenki tudja, melyiket érdemes megvenni.

Idén is három kategóriát vizsgáltak a német szakemberek. Először is a kisebb autókra való 185/65 R15 méretű abroncsokat tekintették meg, majd a sportosabb 225/45 R17 jelzésű gumikat, illetve a végére maradtak a 205/55 R16-os négyévszakos abroncsok. Az első kategóriát erősíti a Falken téligumi, amelyik nagyon jól szerepelt a teszten, minden téren.

Azonban a teljes teszt eredménye nem várt meglepetést okozott, hiszen a 185/65 R15-ös gumiabroncsok versenyében, a Falken téligumi kivételével, szinte az összes népszerűbb gumifajta rosszul teljesített a nedves útszakaszokon. A már említett kategóriában a Falken téligumi mellett a Dunlop ért el még igen jó eredményeket a havas, nedves pályán, ami azt jelenti, hogy ez is egy megbízható modellnek mondható.

Nem maradhatnak ki a Goodyear UltraGrip 9, a Michelin Alpin 4 és a Pirelli Cinturato Winter abroncsok sem, amelyek szintén jó eredményeket értek el. De nyilván ezeknél a Falken téligumi egy kicsivel jobb, ami azt jelenti, hogy a sofőr biztosan nem hoz meg rossz döntést, ha ezt választja.