hatso lampa

Erre figyeljen oda, ha hátsó lámpát keres!

by

A modern járművek világító berendezéseit, valamint a beépített modulokat páronként, a bal és a jobb oldalon helyezik el. Ez minden izzóra vonatkozik és a hátsó lámpa esetében is igaz.

Ezeket az autóvilágítási rendszer egyik legfontosabb összetevőinek tekintik, amelyek szimmetrikusan vagy páronként telepíthetőek. A modern autókba a hátsó lámpák többféle típusát építik be. A gyártók a következő modelleket használják: reflex, kombinált és Fresnel lencsés.

Az utóbbi típus a legegyszerűbb és a legolcsóbban beszerezhető. A lámpa fénysugara egy speciális lencse-diffúzorra irányul, aminek köszönhetően létrejön a szükséges paraméterek fénysugara (irány, tartomány, stb.).

Az árakat a felépítésük határozza meg. Tehát az olyan drágább opció, mint amilyen a reflex is, egy lámpából, sima lencséből és reflektorból áll. Az autóiparban használatos hátsó lámpa leginkább elterjedt kialakítása a kombinált típus, ahol a diffúzor helyett Fresnel lencsét használnak. Ez a technológia lehetővé teszi a lineáris és az egységes világítást.