Elősegítik a fogyást a magas fehérjetartalmú ételek

by
Magas fehérjetartalmú ételek

Kevesen tudják, de a jó edzésnek csak kevés százaléka a minőségi mozgás, mert nagyobb részét a megfelelő táplálkozás teszi ki. Ebből kiindulva, lehet fogyni akkor is, ha csak minimális tornára adjuk a fejünket, de a kajálásnak határt szabunk. A torkosság megfékezésére a magas fehérjetartalmú ételek kifejezetten előnyösek. Lássuk, mégis miről van szó! Az olykor hevesen ránk törő éhséget az váltja ki, hogy vérünkben lezuhan a cukorszint.

Ilyenkor jön a remegés, izzadás, kaja utáni vágy, az egyensúly visszaállítása érdekében. A magas fehérjetartalmú ételek esetén ez a probléma nem áll fenn. Először is, lassabban épülnek be a sejtekbe, mint a szénhidrátok, így a felesleges kalória felhalmozódástól sem kell tartanunk.

Igazából a szervezet több energiát használ el a magas fehérjetartalmú ételek asszimilálására, ami zsírégetést eredményez. Leegyszerűsítve, attól is fogyhatunk, ha megfontoltan táplálkozunk. Ez már elég jó indok arra, hogy a magas fehérjetartalmú ételek mellett döntsünk. Ne is várjunk tovább, hanem készítsünk valami finomat, mégpedig fehérje termékekből!