Egyszerűen felvihető a gipszes vakolat

by
Gipszes vakolat

Egy háznak fő részét képezik a falak, amelyek felhúzva is egyenesen kell álljanak. Természetesen ez még nem elegendő ahhoz, hogy tökéletes legyen a szigetelés, ezért szoktak alkalmazni különféle durvább-simább pucolásokat. A kezdeti vastagabb és érdesebb felületet fokozatosan, egyre egyenletesebbre dolgozzák el, amiben hasznos szerepet tölt be a gipszes vakolat is.

Ezt általában akkor szokták bevetni, ha kisebb mélyedéseket kell eltüntetni. Erre még jön egy újabb vékony réteg, amire aztán a festék következik. A gipszes vakolat használata nem olyan bonyolult, mint például a malter felhordása, ezért kevesebb tapasztalat is elegendő hozzá. Mindenesetre arra érdemes figyelni, hogy mégis mennyit rendelünk meg belőle.

Kár volna túl sokat, mert akkor csak megmarad. Megtérülő befektetés, ha az ember megtanul bánni bizonyos szerszámokkal, hogy aztán a kisebb munkákat el tudja az otthonában végezni, mert nincs értelme külön mesterembert hívni néhány centi gipszes vakolat felviteléhez, ha rendelkezésre áll az ahhoz megfelelő szerszám és gyakorlat.