gyerekülés

A gyerekülés már az első perctől szükséges

by

Bár azt gondolhatnánk, hogy egy csecsemőnek lényegében semmire sincs szüksége az anyukáján kívül, azért a valóság az, hogy elég sok dolgot be kell szerezni, még a születése előtt. A puha, minőségi, praktikus kialakítású kisruhák és a pelus mellett, a gyerekülés is meg kell legyen már, amikor világra jön, hiszen autóban csak ennek a jelenlétében lehet hazavinni majd a kórházból.

Jobban mondva nem elég az, hogy ott van a gyerekülés a kocsiban, azt megfelelően kell rögzíteni és a picit is előírás szerint bekötni. Erre törvény van, tehát, aki saját belátása alapján úgy vélné, hogy a gyerekülés felesleges, az is muszáj használja, különben súlyos büntetésnek nézhet elé.

Egyébként a gyerekülés adott esetben az újszülött életét is megmentheti, hiszen a törékeny kis teste még egy nagyobb fékezéstől is komolyan megsérülhet. Ez a speciális eszköz képes tompítani a fizikai hatásokat, akár az ütődést vagy a rándulást is, ezért nagyon fontos, hogy helyesen, kezdetben menetiránnyal ellentétesen kerüljön használatba.